Partners

Treasury Scrum 2021

De Hogeschool Utrecht staat met de minor Treasury Management middenin het onderwijs, onderzoek en beroepspraktijk. Samen met studenten wordt gewerkt aan mensgericht en data gedreven digitaliseren, ook in de Treasury Scrum. De IT hulpmiddelen worden ingezet om met data betere besluitvorming te ondersteunen: data driven decision support. Vanuit onderzoek worden bedrijven geholpen met de nieuwste inzichten.

In het onderwijs biedt de hogeschool extra uitdaging aan de meer ambitieuze en getalenteerde student in het honours programma. Als ‘facilitator’ krijgen deze studenten die deelnemen aan de Treasury Scrum die uitdaging: zij vormen het schakelpunt tussen de deelnemende bedrijven, de docent en de senior treasury consultants. De succesvolle facilitators sluiten hun rol af met een honours kwalificatie, een door werkgevers en student zeer gewaardeerd onderdeel van het CV. Ook studenten die niet van de HU zijn kunnen zich aanmelden als facilitator.

Al meer dan 6 jaar lang werkt Ilfa samen met Hogeschool Utrecht om onderwijs te combineren met de beroepspraktijk. Elk jaar wordt een project opgezet waarin studenten aan de slag gaan op een treasury afdeling van een bedrijf. Sinds vorig jaar is dit niet langer een fictieve afdeling, maar gaan ze letterlijk met echte bedrijven aan de slag. Ze leren de studenten hoe een treasury afdeling werkt en hoe ze om moeten gaan met alle problemen die ze tegenkomen. Het project is voor de HU een mogelijkheid om studenten te laten proeven aan het echte treasury werk en voor Ilfa een manier om treasury transparant en toegankelijk te maken.

MKB partijen en brancheorganisaties

De partners waar wij mee samenwerken zijn:

startup-business-team-on-meeting-in-modern-bright-JDGCN69-scaled.jpg

In eerdere jaren hebben studenten blogs geschreven over hun ervaringen en zijn er met deelnemende bedrijven interviews gehouden. De deelnemende bedrijven van de Treasury Scrum 2020 hebben meegewerkt aan een podcast over het project.